FORBEREDELSER FØR SKOLESTART

Førskolejenta vår begynner å bli veldig klar for skole. Hun øver på bokstaver hver dag. Skriver ord og øver på å lese. Jeg er så stolt av henne, i og med at hun er så flink og interessert. Vi har kjøpt en bokstavbok til henne, som hun øver seg på bokstaver og øver seg på å lese. Vi kaller det for «leksebok». Hver gang hun har fullført en side, og fargelagt pent, så får hun et stjerneklistremerke. Det synes hun er så stas.

IMG_4158

 

IMG_4161

 

Jeg tror det er viktig at vi smir mens jernet er varmt. At vi motiverer, hjelper og er positive til hennes interesse og motivasjon. Jeg tror også at siden hun øver seg nå, så vil skolestart også bli enklere for henne.

Jeg er kjempespent, samtidig som jeg synes det er skummelt. Det blir en stor overgang fra barnehage til skole for et barn på seks år. Så da ønsker vi å hjelpe Vesla til at denne overgangen skal bli så myk som mulig.

Jeg fant en liten artikkel om hva som er lurt at barnet kan før skolestart. Den finner du HER. 

Har du også et førskolebarn ? 

3 Comments:

 1. Ååå, så spennende! Jeg har neste år og synes det er farlig nærme 😛
  Men det er livets gang. Gøy å se utviklingen og alt de klarer. Husker selv hvor spent jeg var før skolestart, og det var jo i går 😉

  God helg.
  Klem

  • Hehe, ja. Det var faktisk som om det var igår. Husker selv min første skoledag. Gjett om jeg var stolt. Gleder meg veldig til Vesla sin første dag også. Vi har en spennende tid foran oss.

 2. Kristina Solstad - kristinasjo.blogg.no

  så flink hun er!:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge