Fire måneder med smokketilvenning

Hei hei!
En rask liten oppdatering fra meg.

Igår skjedde det noe hele tiden, og vi var blant annet på en liten handletur. Lillebror har fått seg en fin, strikket pyntesmekke.
Han har begynt å sikle endel, så da passer den helt fint.

Igår kveld var suttebehovet til Lillebror helt ekstremt, og han lette helt febrilsk på hendene sine. Tilslutt fant jeg frem MAM smokken og en koseklut som jeg klemte litt over nesen. Først protesterte han, men så plutselig var det greit. Så vi reiste over til naboene våre (et vennepar av oss) og Lillebror sov i armene mine med smokken i munnen. Med en gang jeg la han ned så nektet han å ta den.

Men jeg fortsatte å dytte smokken inn igår kveld når vi også la oss. Han ble kjempe sint, men suttet litt på smokken tiltross for å være irritert. Tilslutt sovnet han jammen i senga med smokken i munnen. Fire måneder med å kjempe om å få han til å ta smokk har vært vel verdt det. Vi er enda ikke i mål, men det har kommet seg betraktelig.

Det er ingen tvil om at suttebehovet til Lillebror er stort, og hvis han aksepterer smokken vil det bli mye bedre for begge parter. Da vil det ikke gå så hardt utover meg, og Lillebror vil nok være mer fornøyd.

Vi krysser fingrene!

– Blogget fra min Iphone

13 Comments:

 1. Nydelig sønn du har;o)

 2. Brukte 4 måneder her også, men vi gav oss ikke, og det er jo fantastisk med smokk! Nå er hun 2 år og bruker smokk når hun skal sove, og sover 14 timer i strekk på natta:)

 3. Da er du på plass vakra! Forsett med god blogging!http://sokblogg.no/divamamma-tryllestov/

 4. Hihi, så spennende! Da er du nok på rett vei 😉 Begge jentene til meg bruker smokk – og det er så kjekt!

 5. Hei 🙂
  Jeg har en sønn på 3 mnd, og han vil kun ha MAM smokkene. Har prøvd mange andre merker også, men de blir aldri noen favoritt. Så får håpe din lille sønn fortsetter å ta den. Lykke til!
  Koselig blogg du har 🙂

 6. Så flinke dere har vært! Her ga jeg opp etter kort tid da ingenting hjalp på gutten min. Han ville ikke ta flaske heller. Har savnet smokkbruk i perioder og mye byssing, synging og vugging for å få han inn i drømmeland.

  Vakker han er, veldig lik storesøsteren sin 🙂

  • Ja, jeg gir meg fortsatt ikke. Vesla brukte smokk i sin tid, og det var så mye enklere å få roet henne ned i forhold til Lillebror nå.
   Tusen takk ! 🙂

 7. Hei hei, forsett å prøv, min brors sønn tok ikke smokk før han var 7 mnd,så det er forsatt håp….hehe….Barna dine er nydelige….. Har selv en datter som blir 4 mnd nå….Klem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge