Et sunnere og lettere år med Grete Roede

Hei dere ! 

Utrolig mange som er nysgjerrige på Grete Roede, etter jeg skrev om det på min Facebookside. Det er igrunn det motsatte av lavkarbo som virkelig er i vinden om dagen. Her kan man spise karbohydrater i fleng, men det er fettet eller nærmere bestemt kaloriene man må passe på. Jeg veier maten og fører opp  via en nettside på nettet. Jeg får poeng utfra hvor variert jeg spiser, og der viser programmet om jeg har spist nok frukt og grønnsaker. Supermotiverende! Utfra hvor bra og variert du spiser får du også poeng for hver dag. Den viser også hvor mange kalorier du totalt har fått i deg hver eneste dag. 
Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle synes det var motiverende og gøy, for egentlig høres det kanskje veldig slitsomt ut. Men det programmet på nettet gjør det hele ganske så artig, synes nå jeg. 
Jeg valgte å begynne med Grete Roede etter å ha utforsket og sjekket ut andre metoder. Lavkarbo prøvde jeg ut i en periode, og jeg likte det i begynnelsen, men etterhvert merket jeg at det ikke var noe for meg. Synes etter min smak at det ble for mye fett og kjøtt. Jeg har ikke trua på at det er sunt i lengden, uansett hvordan man vrir og vender på det. Jeg følte meg ihvertfall ikke vel, jeg mistet motivasjonen og så ammet jeg litt. Så da begynte det også å minke på melken. Lavkarbo kan man absolutt gå på når man ammer, så lenge man unner seg ekstra karbohydrater. Uansett så fungerte det ikke for meg og min kropp. Alle kropper er forskjellige, og det er mange lavkarboere som mener og tror lavkarbometoden er svaret og løsningen på alt. Det er jeg ikke enig i. En må finne en metode som fungerer for sin kropp. 
Jeg har lenge vært kjempe motivert til å gjøre en forandring, men det har hele tiden vært ting som har stoppet meg hver gang. Ofte er det sykdommen min, dårlig form og lite søvn som har gjort at jeg har falt tilbake til gamle vaner. 
Nå MÅ jeg klare det ! 
Med Grete Roede spiser man altså så mange måltider. Jeg tror jeg aldri har spist så mye i hele mitt liv. Her er det mange måltider, og det ofte som gjelder. Utfra et regnestykke finner man ut hvor mange kalorier man skal leve på per dag, og så spiser man måltidene utfra det. Her er det magre og grove produkter som gjelder. I tilegg skal man få i seg nok med frukt og grønnsaker per dag. I tillegg må man mosjonere. Dette skal være en livsstilsendring, og ikke en slankekur. Kiloene som man mister kan man se på som en bonus. 
Her er et eksempel på en dagsmeny : 

Hver eneste dag kan jeg bruke 50 kalorier på HVA jeg vil. Om jeg vil ha en kjeks til kaffen, så kan jeg faktisk unne meg det også. Forrige uke, samlet jeg alle kaloriene mine til lørdagen. Da ble det 350 kalorier jeg kunne bruke til hva enn jeg ville. Herlig at man også kan unne seg kos uten å få dårlig samvittighet. Samtidig som man begrenser kosen. 
Jeg har sagt så mange ganger til Gubben at jeg MÅ ha gått opp i vekt, siden jeg spiser, spiser og spiser. Jeg spiser hele tiden synes jeg. En må jo passe på at det ikke går mer enn tre timer før man skal spise neste måltid. Idag var det veiedag, så da var det rett på vekten og kanskje forvente at jeg hadde gått opp et par kilo, siden jeg spiser så mye. Føler jeg spiser selvom jeg er stappmett, men det er viktig for å holde forbrenningen i gang. Og det er det som er trikset med Grete Roede. 
Vel, vekten viste hele – 2,8 kilo allerede. Og det her var min første uke. Så nå skal jeg satse videre på det. Det her må gjennomføres. 
Jeg meldte meg på Grete Roede nettkurs, siden det er vanskelig for meg å komme meg ut. Gubben jobber langt unna, og han kommer ikke hjem før ganske sent på ettermiddagen. Så er det ikke alltid jeg er i form heller, så med et nettkurs har man ingen unnskyldninger. Absolutt å anbefale. 
Dessuten trengte jeg noe som jeg følte var sunt for meg, som ikke er en sultekur, som gjør at jeg kan unne meg masse frukt og grønnsaker, og det geniale er at middagene jeg lager er gode, sunne middager som hele familien kan spise. Dessuten så har man en personlig veileder som kan gi meg et spark bak, hvis jeg skulle bli «lat». 
Her er eksempler på matretter jeg har spist etter jeg har begynt på Grete Roede :

Avokado med reker, lime og agurk.
«Hakkebiff» med poteter, grønnsaker og sjysaus.
Mager hjemmelaget fiskegrateng. 
Jeg er ihvertfall veldig positiv til det her, og føler det her fungerer for meg. 
Så da er det bare å fortsette til jeg når målet mitt. Jippi!!

Må bare legge til at jeg skriver dette innlegget her, siden jeg har fått så mange spørsmål om å kunne gjøre det. Jeg kommer ikke til å skrive så veldig ofte om det, for jeg er ikke så glad i at det blir for mye fokus på slanking her på bloggen.

Nå er det bare å fortsette å spise masse mat og sunn mat, og trene. Dette blir bra. 

Håper dere fikk svar på det dere lurte på.

14 Comments:

 1. Du er kjempe flink !:) Stå på :D:D

 2. Enig me dej der 🙂
  Aldri gått på nokke slankekur elns. Men om den dag ska komme blir d GR.
  Blir litt irritert på folk som gjeng på rare kura der dei berre et en spesiell ting og slik. Der meina ej at du skal ikkje ha for mykje av nokke, du skal heller ikkje ha for lite av nokke. Sjøl så e d MYKJE mat ej ikkje tøle, slik ej må passe på ka ej he i mej. Mykje av d ej ikkje tøle e sunn mat. Men med å ete variert å Normalt så blir ikkje d nokke problem.
  Folk skal tilbake til normalen når en he nådd måla sine å då bli d dårlige vana osv, då e d nok bedre å berre å kunne fortsette me den nye levemåten 🙂
  Lykke til på di ferd 🙂

 3. Kjempeflink 🙂
  Lykke til videre!

  Ha en flott uke.

  Klem

 4. Så flink du er )))
  Dette klarer du.
  Forbaska med den slankingen,men vi har jo skyld i det sjøl med all den unødvendige maten og godteri man putter i oss.
  Det kommer til ett stk så orker man ikke mer…alt blir jo så tungt.Jeg slanker meg alene,og det fungerer bra for meg…spiser vanlig mat ,men halvparten + jeg av alle har begynt å trene to ganger i uka…sirkeltrening og kettelbells.Jeg har også kuttet ut sukker,og det går kjempefint…drikker kun vann nå.)))Jeg teller ikke kalorier.
  Lykke til videre)))
  Vi gir oss ikke.
  Bjørg.
  Ps…Jeg er på vekta kun en dag i mnd,men det er bare for at det ikke skal gå til hauet på meg))))

  • Du er jammen flink du også. Å gå på vekta en gang i måneden er nok veldig lurt. Hehe, men jeg hadde aldri i livet klart å vente så lenge. Er så fryktelig nysgjerrig og utålmodig av natur, så en gang i uka er nesten vanskelig bare det. Hehe.

   Lykke til videre, Bjørg!! DETTE KLARER VI VET DU !! 😉

 5. Så interessant. Og masse god og sunn mat. Må sjekke ut noen oppskrifter og prøve selv 🙂
  Lykke til, dette klarer du sikkert med glans!

  Ha en nydelig uke 🙂

  • Ja, masse god og sunn mat. Er veldig glad i konseptet. Veldig riktig for meg.
   Ja, sjekk det ut. Virkelig noe å sette seg inn i.
   Ha en super uke du også 🙂

 6. Lurer på om du kan komme med en oppskrift på den fiskegratengen? 🙂

 7. Hei høpp!

  Lykke til du er flink:)

  Har lagt på meg i julen så skjerpings her i nr 18 også:)

  Ja rosa tallerker må en ha selv om det er super helt
  bursdag hi hi:=)

  Klem på klem -L-

 8. Oi så flink du er! Utrolig inspirerene!!
  Nå har jeg hoppet frem og tilbake på slankekurer og ingen effekt. Så har jeg lest mye om grete roede og lurte fælt på være registrert på nett pga jobb.
  Hvordan fungerer det for deg?
  Bruker du bare oppskrifter på nett eller setter du sammen og?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge