ER DU LYKKELIG? 

Lykke er et herlig ord. Et positivt ladet ord som mange også higer etter. Mange føler også at de er tilfredse i livet, som igjen gir en slags indre lykke-følelse, og noen kaller dette for det å være lykkelig. Mange tolker nok ordet ulikt, men for meg handler lykke om å være tilfreds i hverdagen. Det handler ikke om å være i en rusfølelse, som gjør deg helt hekta. Det handler om å finne en balanse i livet som gjør deg fornøyd. Det handler like mye om det å leve her og nå, og ta til seg inntrykkene som kommer der og da. Altså å være tilstede i ditt eget liv. Det handler om å gjøre de tingene du liker. Ikke føle på det med at du har kronisk dårlig tid, og være lei deg for at du ikke får tid til å gjøre det du vil gjøre. Her kommer igjen balansen inn. Å ha en fin balanse i livet kan alle ha, men det handler også om hva slags innstilling du har til livet, samt hva slags innstilling du har til de utfordringene som møter deg. Hva med å prøve noe nytt? 


Er du generelt en positiv person? Eller møter du det meste med negativitet og maktesløshet ? Prøv å ta tak i deg selv hver gang du har lyst til å si noe negativt. Ta også tak i deg selv når du tenker noe negativt. Prøv heller å snu det. Tenk heller på hva som er positivt ved situasjonen, eventuelt prøv å finn de små positive sidene ved det. Jeg vet det ikke alltid er så lett. 

Det handler ikke om hvordan man har det, men det handler om hvordan man tar det. Må du ta alt så forferdelig tungt ? Jeg er en person som kan skyve bort ting (til en viss grad). Har jeg det forferdelig tungt, tviholder jeg sterkt på det som holder meg oppe. Jeg tar dype åndedrag, tar noen mindfullnessøvelser og det BESTE OG VIKTIGSTE av alt er at jeg fokuserer på det som gjør meg og min psyke bra, som feks barna, sjøen , musikk og jobb. 

Altfor mange bryr seg veldig mye om alle andre og hva de gjør. «NEI, er det sant at Kari gjorde dette»? Vel, hvem bryr seg? Skal du ha det bra med deg selv er det viktigste hva du gjør. Hva alle andre velger å gjøre er opptil dem. Ja, helt sant. De får gjøre som de vil, for de er voksne mennesker. Dessuten har jeg lært meg at det alltid finnes flere sider av en sak. Så det du hører fra andre er mest sannsynlig ikke den rette versjonen. Men igjen, hva så? Må jeg virkelig legge meg opp i hva alle andre gjør? Svaret er NEI. Jo mindre støy i livet ditt, jo lykkeligere blir du. 

Velg personene du ønsker å ha i ditt liv med omhu. Noen suger deg tom for energi, mens andre gir deg energi. Hva slags mennesker har du rundt deg? I mange mange år har jeg vært flink til nettopp det med å velge venner med omhu. De jeg slipper helt innpå meg er de jeg stoler på, og det er kun et lite knippe mennesker. Det er også godhjertede mennesker, venner som jeg anser som unike og flotte mennesker. De gjør meg fornøyde i livet og de gir meg også en tilfreds og lykkelig følelse. Det er de menneskene du bør ha i ditt liv. 

Gjør det du elsker å gjøre. Jeg fokuserer mye på det å gjøre ting som gir meg påfyll. Det som øker min tilfredse følelse, eller holder det vedlike. Jeg har mange punkter som er viktige for meg , som også vedlikeholder balansen i mitt liv. Å ha tid til barna og være en tilstedeværende mor er noe av det aller viktigste for meg. Det skal sies at jeg har jobbet veldig mot det å ha den friheten jeg har, men det har vært så verdt det. Jeg følger også drømmen min. Jeg har stort sett alltid hatt en visjon for hvordan mitt liv skal være, og det jobber jeg mot hver eneste dag. Det gir meg en god følelse, og ikke minst så gir det meg også mye mestringsfølelse. Å følge sine drømmer, og å gjøre det jeg elsker å gjøre gjør at jeg stadig får påfyll av lykke i livet. Som igjen gir meg en lykkelig hverdag. 

Er du flink nok til å gjøre det som gir deg påfyll av lykke ?

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge