En god start på 2013

Hei dere !
Jeg er et tenkende menneske, og tenker veldig mye.
 Av og til føler jeg at jeg tenker for mye, og det kan gå utover tilstedeværelsen min
 når jeg er med andre, og det kan også gå utover nattesøvnen. Hvis jeg våkner på natta,
 må jeg prøve å tvinge meg selv til ikke å begynne å tenke. Det er vanskelig. 
Begynner jeg å tenke, kan jeg ihvertfall bare glemme å sove videre. Nesten så det blir litt slitsomt. 
De siste årene har sykdom preget meg mye, og det har vært mange vonde tanker og følelser. Mange tanker og følelser man ikke tenker på som frisk, men som dukker opp når sykdom dukker opp. Spesielt har det vært mange tanker når det kommer til å være kronisk syk og en mor. Å være en mamma er det aller viktigste jeg er og gjør i livet mitt, og morsrollen kommer alltid først. Eller enda bedre sagt, barna kommer alltid først uansett. Det er det ingen som kan gjøre om på. Så har det vært sykdommen som har sneket seg på, og gjort slik at jeg ikke har klart å sette barna først. Jeg har bare blitt helt ødelagt fysisk og psykisk. En ubeskrivelig vond følelse, som tilslutt blir til en veldig ond sirkel med vonde følelser og tanker. 
2013 har begynt utrolig bra. Jeg føler meg så bra, og sykdommen har vært ganske rolig en stund. Det har vært opp og ned selvfølgelig, men da har jeg raskt tatt meg sammen og stengt alt utenfor dette huset ute. Slik at jeg har klart å komme meg igjen. Selvfølgelig er det mange medisiner inne i bildet, men jeg er en stor tilhenger av at sykdom kan påvirkes av psyken også. Så det er viktig å jekke seg ned til tider, og det er viktig å ikke stresse. Det er også enda viktigere å ha det godt med seg selv. 
Når det gjelder det å ha det godt med seg selv, så er det det jeg jobber hardt med å nå, nå om dagen. Det handler om å være fornøyd med seg selv, og se lykken i små øyeblikk hver eneste dag. Hverdagslykke er noe jeg heldigvis opplever hver eneste dag, for det handler om å være flink til å glede seg over små øyeblikk. Det med å være fornøyd med meg selv er det punktet jeg nå jobber med, og det er derfor trening og kosthold kommer inn i bildet, og det er derfor jeg skriver det her. For jeg er så takknemlig og glad, for at jeg klarer å trene så mye som jeg har gjort den siste tiden. Jeg har blitt så glad i å trene, og bare denne uken har jeg trent tre ganger, og skal trene imorgen også. Jeg er giret, og det er helt utrolig at jeg tåler det. Likevel så er jeg livredd, for jeg føler på en måte at jeg trår på eggeskall hele tiden. Jeg prøver ut det å trene nå, for kanskje det påvirker positivt i forbindelse med sykdom ? Jeg vet ikke, men jeg er glad jeg klarer det. Superglad. Bare å ha den mestringsfølelsen i kroppen, gjør at jeg kjenner meg glad og lykkelig. Jeg håper helsen fortsetter å være like god mot meg. 
Så jeg tenker videre, og håper at 2013 blir like bra utover året som den har startet. Jeg har fått en god start, og er lykkelig over det.

13 Comments:

  1. Det er en herlig følelse! Synes du er flink jeg 🙂

  2. Så flink du er:)
    Hvordan syk er du?

  3. Det er så fint når du forteller. Syns du er veldig god til å se lykken i små ting- du hjelper meg til det også:) håper du kan holde sykdommen i sjakk. Du er ett godt forbilde♡♥ ha noen flotte dager! Lene

  4. Så fint skrevet, kjenner meg så godt igjen da jeg er kronisk syk selv, og har vært det i mange år..Som aleneforsørger for to barn har jeg hatt mange av de tankene du beskriver så fint. Men så fint at du får til å trene og har det bra! Vi kan bare gi av oss selv hvis vi setter oss selv litt først innimellom også!:) Er sikker på ungene dine har verdens godeste mamma♥ Ser jo bloggen din og de herlige ungene du har♥ klem fra meg:)

  5. Så fint skrevet, kjenner meg så godt igjen da jeg er kronisk syk selv, og har vært det i mange år..Som aleneforsørger for to barn har jeg hatt mange av de tankene du beskriver så fint. Men så fint at du får til å trene og har det bra! Vi kan bare gi av oss selv hvis vi setter oss selv litt først innimellom også!:) Er sikker på ungene dine har verdens godeste mamma♥ Ser jo bloggen din og de herlige ungene du har♥ klem fra meg:)

  6. Du er fin:) Selv uten kronisk sykdom kan man ha slike tanker:) Og som tobarnsmor er du superflink som klarer å trene så mye!:) Yougogirl!:)

  7. Flink du er 🙂 Håper på mange gode tanker videre i 2013! Lykke til 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge