«DU ER MØRK I HUDEN OG SIKKERT MUSLIM «

Hei på dere!

Jeg må helt nødt til å fortelle dere om en situasjon jeg opplevde for noen dager siden. Det er vinterferie, og jeg og barna var rastløse. Så vi reiste på MC donalds, for å spise litt, og leke i det store lekehjørnet de har der. Barna forsvinner for å leke, og jeg benytter meg av sjansen til å kunne jobbe litt. Så får jeg en telefon av en venninne (Monica), og jeg sitter å skravler med henne. Plutselig setter det seg en eldre mann seg på plassen til Vesla. Han setter seg, og spør ETTER han har satt seg ned om det er ledig. Jeg sier : «nei, der sitter barna mine». «Åja», sier han bare, og fortsetter å sitte der å sture. Jeg fortsetter å si at det er opptatt, men han hørte ikke på meg. Jeg ser en eldre dame noen meter i fra, og han vinker henne bort til meg. Hun ser undrende ut, men kommer til han som en robot. Hun skal tydeligvis også sette seg på VÅR plass. Jeg kjenner på irritasjonen over hva som skjer, avslutter samtalen med Monica, og sier på en veldig hyggelig måte; «Jasså , så du ville sitte med meg du da? Det var jo eh, koselig.» Han sier: «ja, jeg satte meg her kun for å irritere deg». Da kjente jeg at flammene i magen begynte å bli store, og at jeg begynte å skjelve av sinne. For ja, han klarte å irritere meg ved å si det. Han sa det på en så ekkel og kald måte også, mens han kikket stygt inn i øynene mine. Jeg kunne se tydelig at disse øynene her ikke var noen snille øyne. Han sier dermed : «Ja, jeg skulle irritere deg fordi du sitter på kafè og prater i telefonen». Så sier jeg: «Vel, det står ingenting om at det er forbudt å ringe på Mc Donalds?» Han fortsetter å slenge ekle bekemerkninger, og så går det over til at jeg har en annen hudfarge enn han. Jeg kunne jo umulig være norsk, siden jeg var mørk i huden. Så sier jeg; «JO , jeg er norsk». «Nei, du er jo mørk i huden, dessuten er du sikkert muslim». Og da tenkte jeg: «nei, her skal ikke jeg sitte å føle at jeg må forklare meg og min hudfarge for han. Han kan bare tro jeg er muslim og utenlandsk. Jeg skjalv av sinne, og gikk bort til de ansatte. De fikk flyttet på denne eldre, frekke mannen ( på rundt 60 / 70 år). Heldigvis så var barna opptatt med å leke i det lekehjørnet, og fikk ikke med seg noen ting av dette. Så jeg kledde på meg og barna, og føk ut av restauranten. For slike hendelser og opplevelser synes jeg ihvertfall ikke mine barn skal oppleve og være med på.

Jeg synes det her var en svært ubehagelig opplevelse. Dere skulle både sett han, og hørt tonefallet. Han var tvers igjennom stygg, og han likte det så godt! Jeg fikk grøsninger når jeg så han inn i øynene, og jeg prøvde virkelig å være høflig og hyggelig, tiltross for at han var så stygg i munnen mot meg som han bare kunne.

Hadde ikke barna vært tilstede, så vet jeg nesten ikke hva jeg hadde gjort. Jeg skjalv av sinne!

racism

11 Comments:

 1. Grrrr.. Kjenner jeg blir skikkelig sinna selv. Skulle gjerne ha gitt han ett og annet sannhetsord. Makan til frekkhet. Hadde jeg vert ansatt der, hadde jeg kasta han ut på flekken, og nektet han inngang for evig. Fy. Gulp. Nå ble jeg skikkelig sinna!

  • Det jeg synes er dumt, er at han kunne bli sittende der å spise. Det kunne forsåvidt jeg også, men selvfølgelig ville jeg ikke bli værende der med barna mine. Så vi reiste jo, siden han satt der. Han skulle blitt kastet ut! Det sa jeg også til de ansatte, og det hadde vært det aller riktigste.

 2. Herregud for en idiot…Hev deg over det….Sier mer om han enn deg søta mi:)

  Klem på klem naboen

 3. Det er det værste jeg har hørt på lenge. Hverdagsrasisme .Huff får gysninger langt inne i beinmargen .Håper det er siste gang du opplever d
  ette. Og at ikke barna treffer på sånne folk.
  Klem.
  Bjørg.

 4. Enig med de andre her, får helt vondt inni meg. At mennesker tror de kan oppføre seg sånn er ‘beyond me’!
  Tøft gjort av deg å si fra til de ansatte, men de skulle så absolutt ha kastet han ut!

 5. … uff herlighet for en opplevelse ! Jeg lurer noen ganger på hva som foregår eller har foregått i noens liv når de kan få seg til å oppføre seg sånn. Alder ingen unnskyldning, men man kan virkelig lure. Personlig har jeg aldri opplevd noe så ubehagelig. Men da jeg kom til Tønsberg og hadde bodd her en tid så møtte jeg en hyggelig eldre herre (sikkert 70-80 år) som var dårlig til beins. Jeg holdt heisdøren for han da han skulle ut fordi den lukket seg etter 3 sek. Han ble virkelig overrasket og takket så mye, og jeg snakket jo med min Stavanger dialekt (og Koreanske utseende) og sa at det bare var hyggelig og skulle bare mangle. Videre sier han «Oi, så godt norsk du snakker da»- hahah !! Og rett før døren igjen gikk igjen der jeg stod inne i heisen og han utenfor sa jeg: «Ja, det er ikke så rart, jeg er adoptert og kom til Norge da jeg var baby, så jeg er jo ganske norsk da», hahah. Så søt… han stod bare der og smilte !

  Håper virkelig at du slipper å oppleve noe sånt igjen snupp <3

 6. Kjenner at jeg koker når jeg leser dette!! Jeg hadde nok gått til betjeningen og fått han kastet ut. Du er greit flink som klarte å holde deg, det hadde nok ikke jeg gjort 🙂

 7. Fy….!! At det går an! For en drittsekk! Kjenner sinnet koke!!!!!!!!

 8. Åh fy søren så sint jeg ble av å lese dette innlegget! Er det noe jeg ikke tolerer, så er det rasisme og forskjellsbehandling. Jeg får rett og slett en skikkelig vond smak i munnen av det og mener faktisk det skulle vært straffbart å oppføre seg på den måten der. Noe så ufordragelig! Jeg blir kvalm!

  Synes du er utrolig sterk som klarte å heve deg såpass over situasjonen. Jeg vet ikke om jeg hadde klart det i lignende situasjon. Jeg bøyer meg i støvet for deg!

  Stor klem <3

 9. Nei, er det sant?! :O Hjelpe meg. Jeg blir dårlig, og utrolig provosert og sjokkert av at det finnes slike idioter!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge