DIY: Spisestuesofa på budsjett

Hei dere ! 

Lenge har jeg snakket om denne spisestuesofaen som jeg ville «lage». 
Endelig er den i hus. 
Det vi gjorde var å kjøpe denne sofaen på Ikea. Vi kjøpte Karlstad treseter med hvitt trekk. Disse får du jo også kjøpe brukt, men vi fant ut at hvis vi la noen få ekstra kroner i det, så fikk vi trossalt en helt ny og ubrukt sofa. Den er ikke dyr, og prisen er den nette sum av 2490,- inkludert det hvite trekket. 
Det følger med vanlige ben i massiv bjørk, men de blir for korte når man skal bruke den til et spisestuebord. 
Det finnes mange muligheter når det gjelder ben, og man kan også kjøpe andre typer ben til senger for eksempel på Skeidar, Bohus og videre. Det Gubben gjorde her var å bruke de bjørkebenene som fulgte med, og lagde ben utenpå de igjen. Her ble det dermed ben på cirka 26 centimeter fra gulvet til sofaen. 
Dette er benene som vi valgte på vår sofa. Jeg ønsket sorte ben, siden det også er sorte ben på mine stoler fra TM Design. Jeg er igrunn glad i kontrasten sort og hvit også. 
Når Gubben monterte på benene, var det enkelt, i og med at de riktige benene som fulgte med sofaen ligger inni de nye benene. Edit: Vet jeg er dårlig på å forklare. De nye benene er hule. Derfor kunne han på en måte tre de over de gamle.
Her er resultatet når spisestuesofaen ble ferdig. En høy sofa som nå står inntil spisebordet. Den er utrolig flott synes jeg, og ikke minst veldig komfortabel å sitte i. Jeg er superfornøyd! 
Her sparer man jo også mye penger i forhold til å kjøpe enkeltstoler eller i forhold til å kjøpe en spisestuesofa til over 10 000 kroner.
Er dere spente på hvordan det ble i spisestuen med de nye stolene fra TM Design og denne spisestuesofaen ? 

Fortsettelse følger i nytt innlegg…

Ha en fin kveld dere ! 

17 Comments:

 1. Det er så greit med de enkle tingene fra IKEA. De er så enkle at det er sååååre enkelt å gjøre de om til sitt eget med minimal jobb <3

 2. Å dette ble sikkert rå lekkert..Gleder meg til fortsettelsen:)

  Nyt kvelden:)

  Klem

  Linda:)

 3. Så lekkert 😀
  Gleder meg til å se resten 🙂
  Ha en fin dag 🙂

 4. Hei! Skjønner ikke helt det med bena. Tok han av de gamle? Eller var de nye bena hule..slik at han kunne tre dem utenpå de gamle? Hvor kjøpte du de nye bena? Vi lurer på å gjøre det samme:) Ble fint!

  • Huff, veldig dårlig forklart. Jeg vet. De nye benene er hule, så han på en måte tredde de over de gamle. De nye bena er ikke kjøpt, men snekret sammen 🙂

 5. Hehe.. jeg har denne på ønskelisten i bryllupslisten.. bare i grå, liker det billige etter det er lett å skifte interiør for oss jenter:)))

  Klem

 6. Dette skal jeg garantert gjøre når vi får oss ordentlig spisestuebord! Kjempe lekkert, første gang jeg så spisestuesofa var på bloggen til villapaprika 😀 Ble helt forelsket men regnet med at det kostet en formue, så nå vet jeg at det kan gjøres på lavbudsjett også 😀 takk for inspirasjon!! 😀
  klem 🙂

 7. Lekkert!! Dere er kreative altså 🙂
  Gleder meg til og se resultatet!

  Ha en fin Onsdag-
  Klem Jatte♥

 8. Vi lurer veldig på hvordan dere fikk til å lage hule ben å sette utenpå de bena som følger med sofaen? Tar «gubben» din bestilling på 4 slike ben? Frakt betales selvsagt av oss 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge