1,5 åringen vår

God morgen!

Nå som jeg har begynt å jobbe igjen, så bruker jeg store parter av dagen med mange barn i barnehagealder rundt meg. Barn er noen vakre skapninger, og jeg kan ofte sitte å observere de over lang tid, uten å kjede meg. De sier mye rart, gjør utrolig mye morsomt, og er så fine å se på. Fine friske øyne, frisk glødende hud, friskt hår og bare er så fascinerende å følge med på.

Når jeg ser på barn som er på alder med Lillebror, så kjenner jeg en liten klump i magen. Den alderen er bare helt fantastisk. Altså rundt 1,5 år. Det er da moroa begynner, synes nå jeg. De tre første månedene i babytiden har for oss vært utfordrende når det gjelder begge barna. Lite søvn, endel gråt og annet «stress». Selvfølgelig har det vært kos også, men jeg og Mannen er veldig enige om at det er når de bikker 1 år, at det blir ordentlig moro. Klumpen i magen kommer av at jeg synes det er vemodig å tenke på at dette er siste gangen. Siste 1,5 åringen vi har i huset.  Når jeg også ser på barna i barnehagen, som jeg er så glad i, blir jeg også litt trist over at vi ikke skal ha flere barn. Men så henter jeg meg inn igjen, og tenker på de to barna vi har, og hvor heldige vi er som har de. Friske som bare det! Det skal sies.

Rundt ettårsladeren begynner de søte, små å gå, de begynner å forstå mer, de kommer med ord, og de gir deg masse tydelig respons. IMG_1817Det er mange milepæler, som å reise seg, snu seg rundt, krabbe og gå langs bord osv. Men den største er vel når de begynner å gå. Utrolig moro! På Lillebror merket vi at han fikk et helt annet humør, og ble mye mer fornøyd etter han begynte å gå. Han skal helst, gå, gå , gå og gå. Det er så gøy! I stuen på kveldene så lager han ofte et show her på gulvet, hvor han går i raskt tempo rundt, rundt og rundt. Så smiler han og ler, rett og slett fordi han er så glad. 

Som igår, da hadde Vesla besøk av en kamerat. De hadde et lite show for meg og mannen her i stuen. De gikk rundt og lo og gjorde seg til. Vi var publikum. Da måtte jo også Lillebror bli med på moroa. Og gikk etter de, men litt i sin egen lille verden, lo og gjorde seg til for oss.

Lillebror finner på veldig mye rart, og nå er han i en periode hvor han absolutt skal jakte på fluer. Han klarer ikke å si fluer, så han sier «aue» hver gang han ser en. Så skal han finne frem fluesmekka, og han vet nøyaktig hvordan han skal bruke den. Akkurat i skrivende stund også, så er han på jakt etter en flue han har observert. Han går etter den, ler og prøver å få tak i den. «Aue, auue», sier han, peker og smiler.  IMG_1838Jeg storkoser meg nå om dagen, for jeg har så sansen for denne alderen. Klart at hver alder har sin sjarm, men det er noe nusselig og spennende med denne. Det er så mye som skjer utviklingsmessig, men de er likevel så små, herlige og til å spise opp, rett og slett.

Om jeg skal beskrive Lillebror akkurat nå, så er han en veldig aktiv fyr, liker å klatre, ikke redd for høyder, ikke redd for å falle, liker å være selvstendig, som for eksempel å pusse tennene selv og spise selv, elsker å være utendørs, temperamentsfull, veldig glad i storesøster, men ofte veldig irritert på henne, liker ikke så godt leker, men heller verktøyet til pappa, planker, steiner eller alt som er i kjøkkenskuffene til mamma,  elsker å bade, og er rett og slett en stor kosegutt som er veldig opptatt av nærhet.

Vesla er en utrolig god storesøster synes jeg. Hun er flink til å passe på Lillebror, og hun er veldig veldig glad i han. De leker sammen, og hun viser han ting og lærer han masse. Men av og til kan det bli for mye, og da sier Lillebror klart å tydelig ifra. Da er det baluba her i huset, med gråting fra den ene eller den andre og vi må megle litt. Det er vel sånn det er med søsken, søskenkrangler og søskenkjærlighet. Det er slitsomt når det står på, men samtidig så synes jeg det også har sin sjarm faktisk. Det er jo bare sånn det er av og til. Så litt liv og litt røre må vi tåle her i huset. Det er endel av det å være en familie.

Har dere en 1,5 åring i hus dere også ? Kjenner dere dere igjen ? 

7 Comments:

 1. Åh så fin han er !! 🙂
  Ønsker deg og dine fine en good fredag og god helg 🙂
  KLem!

 2. Skjønn gutt:) Er så enig med deg. Her var det også mye «stress» de første mnd, selv om vi også koset oss masse med lille. Mi blir 1,5 nå og må si det har skjedd mye i utviklingen på kort tid nå, og flere og flere ord dukker opp. De mest bruke her om dagen er «mamma», «pappa», «æsj» og «dokka». De er så søte disse smårollingene:)

 3. Nyyyyydelige Lillebror!
  Vi er jo i nesten lik situasjon, bare at Liam er blitt to år 🙂 kjenner igjen både sjarmen, nysgjerrigheten, etterapingen, krangling med storesøster og mekling 🙂 det blir litt liv og røre av og til ja! 🙂 men det har jo og sin sjarm ! 🙂

 4. Vakre lille gutten 🙂
  Majken blir 14 mnd om få dager,og kjenner igjen mye av det du skriver her ja.
  Lille rampete aktive lille jenta! Løper rundt som en tornado og roter opp alt fra skuffer og skap :p

 5. Har ingenting med innlegget å gjøre, men har du vert med på innspillingen av The Voice eller så jeg heeelt feil ? :p hehe! Måtte bare spørre 🙂

  Nydelig gutt du har!

 6. Har en sønn på straks 20 mnd å kjenner meg veldig igjen. Etter han ble ett år har det bare vært så morro med alt det som skjer mentalt og den kontakten man nå får. Har også en aktiv gutt som elsker å klatre og er å finne overalt, som også syns mamma og baba sine greier er mer gøy enn sine egne og helst skal gjøre absolutt alt selv. Men som utover ettermiddagen bli verdens mest kosete kjærlige gutt som syns mamma sine armer er verdens beste! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge